Tapahtuma

Lahja idästä Murhamysteeri-illallinen

Ravintola Harmoonin 10 v Juhlamysteeri vie osallistujat iloiselle 20 luvulle. Tuoni Studioiden luomassa, klassisessa Hercule Poirot -tarinassa sukelletaan eleganttiin mysteeriin selvittämään kuolleen taiteilijan tapausta. Juhlan kunniaksi, nostamme murhamysteeri elämyksen uudelle tasolle, saat halutessasi mahdollisuuden heittäytyä ja vaikuttaa tarinan kulkuun oman roolihahmon kautta.

Eletään vuotta 1929 ja Euroopan poliittinen tilanne on veitsenterällä. Suomen ja Neuvostoliiton kireiden välien takia itänaapurin hallitus pyrkii rakentamaan siltaa länteen luovuttamalla Suomelle Murmanskin kuparista valmistetun valtaisan monumentin. Patsaan suunnitellut neuvostotaiteilija Maksim Tvorcheskiy kuitenkin löydetään murhattuna suomalaisesta Ravintola Harmoonista ennen paljastustilaisuutta, ja jopa maiden diplomaattiset välit ovat uhattuna, mikäli murhaajaa ei löydetä.

Löytyykö murhaaja ravintolan vieraiden joukosta ja liittyykö tapaukseen kansainvälinen salaliitto? Vai onko taustalla jokin arkisempi motiivi? Lähde ratkaisemaan jopa mestarietsivän Hercule Poirot’n harmaita aivosoluja vaivaava tapaus – ennen kuin on liian myöhäistä.

Haluatko lähteä ratkaisemaan Murhamysteeriä hyvän ruoan ja seuran kera, vai haluatko näyttää kyntesi epäillyn tai jopa murhaajan roolissa? Nyt sinulla on mahdollisuus hypätä Hercule Poirot’n maailmaan tarinassa, jossa jokaisella osallistujalla on oma roolihahmonsa ja ilta tulee elämään vieraiden toiminnan mukana. Koska paikalla on belgialainen mestarietsivä, luonnollisesti illasta ei selvitä ilman ruumiista, ja murhatutkinta luo puitteet unohtumattomalle illalle.

Roolihahmon esittäminen ei vaadi kuitenkaan osallistujilta mitään muuta kuin saapumisen paikalle, ja rooliin saa heittäytyä juuri niin vähän tai paljon kuin haluaa. Ohjelman isäntä sekä Hercule Poirot vetävät show’ta sekä avustavat murhatutkimuksessa. Kerro osallistumislipun oston yhteydessä, mikäli haluat itsellesi tai ystävällesi tarinan epäillyn roolihahmon, niin valitsemme epäillyt (5 kpl) ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Tämä tapahtuu lippua ostaessa, kirjoittamalla toiveesi ”lahjakortin viesti” kenttään tai laittamalla lipun ostamisen jälkeen sähköpostia myynti@harmooni.fi

 • Jokainen vieras saa oman roolihahmon etukäteen toimitettuna sähköisesti.
 • Tuoni Studioiden isäntä ohjeistaa vieraat toimintaan sekä rikostutkintaan illan aluksi.
 • Osallistuminen ei vaadi näyttelijänlahjoja tai vuorosanojen opettelua, eikä ketään pakoteta esiintymään mukavuusalueensa ulkopuolella. Heittäytymällä tarinaan ja omaan roolihahmoonsa saa kuitenkin ohjelmasta eniten irti.
 • Suosittelemme ottamaan mukaan lukulasit, mikäli tarvitsee niitä tekstin lukemiseen.
 • Murhamysteereissä tiedonjako ja yhteistyö ovat avaimia onnistumiseen, ja suosittelemme toimimaan ryhmässä.
 • Osa epäillyistä ja etenkin murhaaja todennäköisesti valehtelevat, joten ihan kaikkeen kuulemaansa ei kannata luottaa.
 • Paikalla olevalta isännältä voi aina kysyä lisää vinkkejä, että miten pääsee etenemään murhatutkinnassa.

Ohjelman esityskieli suomi.

PUKEUTUMINEN

Teemana on elegantit illallisjuhlat 1920- ja 30-lukujen taitteessa. Teeman mukainen pukeutuminen elävöittää Murhamysteeriä ja on suositeltavaa. Roolihahmoista saa tarkempia pukeutumisvinkkejä ja hahmoille ominaisia piirteitä tulevaan ohjelmaan. Pukeutuminen ei ole kuitenkaan kynnyskysymys osallistumiseen, vaan riittää, että tuntee olonsa kotoisaksi valitsemassaan asussa. Vaatekaapista löytyvä puvustus on varmasti riittävä, ellei halua tehdä hankintoja pukuvuokraamoista, kirpputoreilta tai naamiaisasustekaupoista. Rohkaisemme heittäytymään! Illan paras asu palkitaan yllätyslahjalla.

AIKATAULU

 • Ovet 17.30
 • Showtime 18.00
 • Ruokailu 18.45
 • Jälkiruoka ja ratkaisu noin 20.30
 • Show päättyy 20.45-21.00
 • Murhatutkinta on käynnissä koko illan ohjelman ajan. Ohjelman aikataulu elää vierasmäärän ja ruokailun mukaan, ohjelman kesto noin 2h 45 min – 3h.

Ohjelman toteuttaa Tuoni Studiot Oy.

MENU

Vihersalaattia ja talon salaattikastiketta
Pikkelöityäjä tomaatteja ja mozzarellaa
Kasvis-perunasalaattia
Ceasarsalaattia

**
Katkarapusalaattia
Savukalamoussea ja ruislastuja
Palvipossua ja pippuriranskankermaa
Harmoonin leipää ja levitettä

Pääruoka
Rucolapesto kanaa ja perunamunakasta
Paahdettuja kasviksia ja paprikakastiketta

Jälkiruoka
Valkosuklaa pannacotta ja mintulla maustettuja mansikoita, kahvi tai tee

Liput 85 euroa sisältävät ohjelman, lasillisen kuohuvaa juhlajuomaa, runsaan buffet illallisen.

Lisätietoja puh 0207353400 tai myynti@acravintolat.fi. Teemme lipun ostaneille pöytävarauksen. Ilmoitathan meille jos lippuja on ostettu eri nimillä ja haluatte tulla sijoitetuksi samaan pöytäseurueeseen. Lähetämme ennen tapahtumaa sähköpostilla vielä muistutuksen ja lisätietoja tilaisuuden käytännön sujumiseen liittyen.

Tervetuloa !

Osta liput nyt!

Jätä meille soittopyyntö

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.