Kesämenu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Maistelumenu
Maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema yllätysmenu. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaan.
- 5 menu hinta 68 euroa
- Viinipaketti 5 menulle 45 euroa
5 ruokalajin maistelumenu on mahdollista saada ennakkoon tilaamalla myös vegaanisena. Se vaatii erikseen ennalta tehtävää valmistelua enemmän ja tästä johtuen 5 menu vegaanisena on hinnaltaan 73 euroa. 7 ruokalajin menu kesätauolla.
Tervetuloa makumatkalle Maistelumenun kera tai annoksittain listalta.
Alkuruoat
Tomaattitartar
Paahdettua tomaattitartaria, tomaattikaviaaria, kuivattua tomatilloa ja basilikamajoneesia.
Kirjolohi & kurkku
Sokeri-suolattua kirjolohta, kurkku-jalapenoliemi, pikkelichiliä, kurkkua ja suolasitruunaa.
Ankka & raparperi
Ankkarullaa, raparperi-perunasalaattia ja vuohenputkitomua.
Kalalauta kahdelle
4-5 erilaista kalaa (esim. lämminsavulohta), confattua perunaa, hapankurkkua, kasviksia, jogurttikastiketta, sekä talon mallas- ja ruisleipää.
Keittiön terveiset ja tarinat alkuruokien takaa:
Paahdettu tomaattitartar
Monien ravintoloiden uusi rakkaus on ollut jo pitkään Tartar, raa’asta lihasta sekä lisukkeista valmistettu alkuruoka. Meidän kesäisessä versiossa lehmä sai jäädä laitumelle kirmaamaan, kun lautasen valtaavat kasvikset. Tomaattia monessa eri muodossa ja kaverina tuttu aisapari
basilika. ” Oi tomaatti, oi tomaatti!! Olkoon tämä ylistys sinulle. Parhaimmillaan kesällä, jolloin se on makea ja sen mehukkuus pääsee oikeuksiinsa.
Kirjolohi & kurkku
Monesti idean lähde on erilaiset ruokakuvat, joiden pohjalta lähdemme muokkaamaan oman näköisiä annoksia. Annoksemme vihreä liemi ja kalan siivut ovat juuri noita kuvien pohjalta tulleita ideoita. Pelkkä kurkku olisi ollut tylsä, niin pieni lisäys jalapenoa tekee tästä mausteisen. Kesällä pieni sähäkkyys on aina poikaa, sitä tässä annoksessa piisaa. Jalapenon lisäksi löytyy pikkelöityä chiliä ja suolasitruunaa. Maut ovat maailmalta, mutta raaka-aineet melkein kaikki kotimaasta.
Ankka & raparperi
Toinen mistä ammennamme ideoita on sesongin raaka-aineet. Tässä annoksessa niitä on kolme; raparperi, varhaisperuna ja vuohenputki. Nämä eivät kuitenkaan ole tämän annoksen pääosassa vaan ankanrintafileestä tehty rulla. Rullaan olemme halunneet jättää rasvan, jotta saadaan kaunis
pinta ja ankka pysyy mehukkaana.
Kalalauta
Viime kesä hitti tulee takaisin! Uudistettuna! Toimii alkupalana jaettuna seuralaisten kanssa taikka terassilla nauttien hyvän juoman kera. Laudassa on eri tapaan tehtyjä kalaherkkuja lisukkeiden kera. Haluamme jalostaa tähän kaikenlaisia kaloja, niin lohesta silakkaan, kuin lahnaan.
Pääruoat
Harmoonin maalaissalaatti
Harmoonilla savustettua juustoa, rapeaa savukylkeä, tomaattiliemessä maustettuja leipäkuutioita, kananmunaa, salaattia, jne... Todella ruokaisia salaatti, joka taipuu myöskin kasvisversioksi. Pyydettäessä myös gluteenittomana
Makkis & pekkis
Talon omaa makkaraa, cheddarperunaa ja raikasta salaattia.
Harmoonin kanaleike
Kanaleike, currykastiketta, grillattua hedelmää ja raikasta salaattia. Kasarin klassikot ovat tehneet paluun ravintolakentille.
Kaalipannukakkua
Kaalipannukakkua, kauden vihersalaattia versoilla, kukkakaalitahinia ja kukkakaalicouscousia
Kalastajan kalansaalis
Kotimaista kalaa paistettuna, rapumajoneesia, valkosipuliperunoita ja raikasta salaattia jogurttikastikkeella. Kysy rohkeasti olisiko tänään tarjolla sinun lempi kalaasi.
Flank steak hiiligrillistä
Flank steakia, savupunaviinikastiketta, grillikasviksia ja gremolataa
Keittiön terveiset ja tarinat pääruokien takaa:
Kaalipannukakkua
Kaalia, kaalia, lisää kaalia! Mistä nää kaali jutut on lähteny? Taannoin tuli vastaan resepti jossa kaalia oli laitettu pannukakun sekaan. Yksi idea otettiin laarista käyttöön. Kesäsesonkina kasvikset on mahtavia, vaikka oltaisiin haluttu laittaa montaa eri kasvista niin erilaiset kaalit ovat tämän annoksen juttu!
Kalastajan päivän kalansaalis
Jatkamme todella antoisaa yhteistyötä Kalastajan kanssa, mutta nyt otamme sitä mitä Ahti meille suo tuolta Kivijärven vesistä! Kysy rohkeasti olisiko tänään tarjolla sinun lempi kalaasi. Tässä annoksessa päätarkoitus on tarjota tuoretta suomalaista kalaa ja mahtavia makuja.
Flank steak hiiligrillistä
Meillä on keittiössä oma hiiligrilli, jota pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon. Varsinkin kesäkautena se on kovassa käytössä, koska grilli ja kesä kuuluvat yhteen. Flank steak eli naudan kuve on täydellinen liha grillattavaksi, sen suuret säikeet ja sopiva rasvaisuus tekevät siitä mehukkaan. Kokonaisuus annoksessa kruunataan savuisella kastikkeella ja kauden kasviksilla.
Makkis & pekkis
Terassilistalle olemme haluneet ottaa mukaan kaikille tuttuja annoksia, mutta Harmoonin omaan tapaan toteutettuna.
Harmoonin kanaleike
Mekin päätimme ottaa kesäterassille yhden klassikon mukaan, tietty omalla tyylillä tehtynä. Leit kaulaan ”Hawajinleike” is back!
Extra lisukkeet
Vihersalaatti
Grillatut kasvikset
Jälkiruoat
Mansikka
Mansikkamousse, valkosuklaaganache, sitruunakeksi
Juustokakku
Minttu, marjoja
Lapset
Harmoonilla lapset herkuttelevat samoista, laadukkaista raaka-aineista tehtyjä ruokia, kuin aikuisetkin.
Lasten annokset (all 12 v) ovat pääraaka-aineiltaan samat, mutta annoskoko eroaa aikuisten annoksesta ja lapsen ikä huomioiden myös esillelaitto. Listan raaka-aineiden puitteissa voidaan myös tarvittaessa tehdä pieniä muutoksia annoksiin. Kysy henkilökunnalta.
Illallinen yhdessä ravintolassa on myös lapselle elämys, jonka kautta hän saa uusia kokemuksia ruokakulttuurista.
Lasten annosten hinta on -50 % aikuisen hinnasta.
Tervetuloa, myös lasten kera.
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia