Kesämenu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Teatterimenu
3 ruokalajin menu
Teatterimenu on erikoishintainen kolmen ruokalajin menu pöytävarauksiin, jotka alkavat ennen klo 17.00.
- Alkuruoka Fenkolia-kesäkurpitsaa
- Pääruoka: listan kala tai kasvis
- Jälkiruoka: Sitruunamisua ja mansikkaa
Maistelumenu
Maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema yllätysmenu. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaan.
- 5 menu hinta 72 euroa
- Viinipaketti 5 menulle 51 euroa
- 5 menu on ennakkoon tilaamalla saatavissa myös vegaanisena, tilaathan sen 2 vrk ennen varausta. Hinta 79 euroa
Tervetuloa makumatkalle Maistelumenun kera tai annoksittain listalta.
Alkuruoat
Fenkolia-kesäkurpitsaa
Pikkelöityä kesäkurpitsaa, grillattua ja marinoitua kesäkurpitsaa, fenkolipyrettä, kesäkurpitsa-purjotuhkamajoneesia, kukkia.
Kalalauta 2.0 kahdelle
Kesäsuosikki! 5 erilaista kalatuotetta, varhaisperunoita, mallas-ja ruisleipää ja maustevoita. L (mahdollisuus saada G)
Naudanpaistia, kylmäsavuhaukea ja kaprista
Makuliemessä kypsennettyä naudanpaistia, kapris-parmesaanimajoneesia, kylmäsavuhaukea, villiyrttejä/rucolaa, grillisitruunaa ja kaprista.
Keittiön tarinat annosten takaa
Fenkolia-kesäkurpitsaa
” Meillä on keittiössä pieni salarakkaus fenkolia kohtaan. Tuo vaalea pullea kasvis vihreillä hörhelöillä on todellinen makupommi. Tiesitkö, että fenkolille ominainen maku on nimeltään anetolia. Sama maku on myös aniksessa. Ei
ole siis ihme, että fenkolia syödessä tulee mieleen aniskarkit. Tässä
annoksessa ei karkit maistu, vaan hienostunut kesäkurpitsa täydentää eri
makuvariaatioilla kokonaisuudesta tuulahduksen Välimereltä.”
Kalalauta 2.0 kahdelle
” Kesä klassikon statuksen saanut kalalauta tulee taas kesälistalle. Tämä
erilaisista kalatuotteista koostuvat annos on juuri täydellinen jaettavaksi
kahdelle. Se mitä kalajuttuja lauta sisältää, riippuu ihan siitä mikä on ollut
meidän tuuri kalavesillä. Kannattaa kysyä tarjoilijoilta millaisen saalin saimme
vesiltä. Sen me tiedämme, että silliä on! Koska kesällä varhaisperuinoiden
kanssa täytyy olla silliä!”
Naudanpaistia, kylmäsavuhaukea ja kaprista
” Tänä kesänä saadaan klassinen tuulahdus italiasta, kun listalle saapuu
Harmoonin tapaan tehtyä Vitello Tonnatoa. Perinteisessä reseptiikassa
vasikanliha kypsennetään mausteisessa valkoviiniliemessä ja lisukkeena
tarjoillaan tonnikalaistakastiketta. Me vaihdettiin vasikka Lehtolan limousine
härkään ja kastikkeesta jätimme pois tonnikalan, mutta kala ui silti lautaselle
kylmäsavuhauen muodossa pieninä paloina.”
Pääruoat
Kukkakaalia ja raparperiä
Savustettua kukkakaalia, raparperikastiketta, palsternakkapyrettä, pikkelöityä kukkakaalia ja raparperi-siemenkeksiä, (mahdollisuus saada vegaanisena)
Kivijärven kuhaa ja voikastiketta
Paistettua kuhaa, voikastiketta, kananmuna-varhaisperunaa, kauden vihreitä kasviksia ja tilliöljyä
Poroa ja pippuria
Poron paahtopaistia, riistamakkaraa, tummaa kastiketta, pippurivoita, palsternakkapyrettä ja kauden kasviksia. L mahdollisuus saada pyydettäessä G
Keittiön tarinat annosten takaa
Kukkakaalia ja raparperiä
” Oletko koskaan maistanut savustettua kukkakaalia? Ei oltu mekään maistettu aikaisemmin, mutta sitten vähän kokeiltiin ja ai että olipas kiva juttu! Tähän kasvispääruokaan kukkakaalin kaveriksi paritimme kesän sesonkiherkun raparperin. Sitä löytyy kastikkeessa ja vähän siemenkeksin joukosta.”
Kuhaa ja voikastiketta
” On klassikoita ja sitten on lohturuokia. Tässä on yksi meidän keittiömestari Pasin lohturuoka. Innokkaana kalamiehenä tunnettu mestari taikoo kotonaan saman tyylisiä herkkuja perheelleen. Vaikka kuulostaa kotoisalta, niin on tämä kala-annos saanut juhlallisen ilmeen. Tule sinäkin maistamaan mestarin lohtua!”
Poroa ja pippuria
” Vahvoja makuja, mutta samalla hyvin lempeä. Poron hienostunut maku
kohtaa pippurin ja riistamakkaran voimakkaat maut. Annoksella on tarkoitus
herätellä nautisikelijoita upealle makumatkalle. Tiesitkö että pippurit jotka
tunnemme, tulevat yhdestä ja samasta kasvista. Kyseessä on vain kasvin
marjojen eriasteisista käsittelyistä. Ja myöskin pippurit ovat käytetyimpiä
mausteita maailmalla.”
Jälkiruoat
Sitruunamisua ja mansikkaa
Sitruunaista tiramisua, tuoreita mansikoita, sokeroituja sitruunankuoria ja kukkia.
” Ihan vahingossa ollaan tänä kesänä mielenmaisemissa matkustettu Italian
rannoille ja kaupungin kujille. Aurinko paistaa ja lämmintä on, ei siinä kovin
raskasta päätöstä illalle halua. Silloin on ihana nauttia raikasta sitruunaa ja
makeaa mansikkaa. Voiko sitä elämältä enempää toivoa? No ehkä lasillinen
jotain hyvää….”
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia