Syysmenu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Maistelumenut
5 menu
Keittiön yllätysmenu, joka on saatavana ennakkotilauksesta gluteenittomana. Vegaanisena ennakkotilauksesta hinta 79 e.
7 menu
Keittiön yllätysmenu, joka on saatavana ennakkotilauksesta gluteenittomana. 7 menua ei saa vegaanisena.
Maistelumenuille on saatavana viinipaketit, jossa on jokaiselle ruokalajille oma viinipari makumaailmaa täydentämään.
- 5 menu viinipaketti 51 e
- 7 menu viinipaketti 59 e
Teatterimenu
3 ruokalajin erikoismenu
Teatterimenu on erikoishintainen kolmen ruokalajin menu pöytävarauksiin, jotka alkavat ennen klo 17.00.
Alkuruoka Palsternakkaterriini
Pääruoka Syysmenun liha-, kala- tai kasvispääruoka
Jälkiruoka Karviaista ja karamelliä
Alkuruoat
Palsternakkaterriini
Vaniljalla maustettua palsternakkaterriiniä, timjamihyydykettä, porkkanaa, palsternakkakreemiä ja vinegretteä. Saatavana muutoksin myös vegaanisena
Savulahna-ahvenrulla
Savulahna-ahvenrullaa, kylmää mäti-piimäkastiketta, kurpitsapikkeliä ja tilliöljyä. Saatavana myös gluteenittomana
Limousine tartar
Tartar Puuppolan Limousinesta, maa-artisokkapyreetä, maa-artisokkasipsejä, sinapinsiemensipulipikkeliä, keltuaisemulsiota ja grillivoita
Makulauta kahdelle
Paikallisia makuja, lihaa, kalaa, pikkelöityjä kasviksia, talon leipää ja levite. Saatavana myös gluteenittomana.
Keittiön tarinat annosten takaa
Palsternakkaterriini
Raaka-aineiden ja makujen rinnalle on hyvä nostaa annossuunnittelussa myös ulkonäkö. Kaunis annos on puoli ruokaa, kun ruokailija syö myös silmillään. Silti ei pidä unohtaa niitä makuja ja laadukkaita raaka-aineita.
Tästähän se ajatus sitten lähti, tehdään kolmion mallista terriiniä. Mistä?
Olisiko palsternakka hyvä syksyllä. Onhan se! Ihana makea juures, jonka makua täydennetään aavistuksen vaniljalla. Timjami on oiva lisä tähän kokonaisuuteen, jota vielä höystetään salaisella talon vinegretellä. Salaisuus paljastuu vain maistamalla…
Savulahna-ahvenrulla
Lahna ei ole vesien kaunein kala eikä varmaan voittaisi mitään kalojen kauneuskilpailuja, mutta ei se kauneus olekaan tärkeintä vaan maku! Pienellä savulla lahna nousee kuninkuusluokkaan, jolloin maku pyöristyy. Lahnan rinnalle ui järvien raitapaita eli ahven. Tämä vesiemme yleisin kala on myös meidän kansalliskala. Nämä kaksi kaveria päättivät kietoutua rullalle ja lähteä uiskentelemaan kylmään mäti-piimäkastikkeeseen.
Limousine tartar
Puuppolan limousinen liha tartarin muodossa saa kaverikseen Kutinmäen maa-artisokkaa. Auringonkukkien sukuun kuuluvalla maa-artisokalla on kaunis keltainen kukka, mutta myös todella maukkaat mukulat. Nuo mukulat kasvavat maan alla samaan tapaan kuin perunat. Kauan ennen perunan tuloa maa-artisokat olivat hyvin arvostettuja, mutta potut veivät sitten vähän enemmän huomiota. Onneksi nykyään maa-artisokkaa käytetään paljon enemmän ja se on saanut taas arvostusta. Tartarin kaverina on maa-artisokkaa kahdella tapaa.
Pääruoat
Manteli-yrttikuorrutettu portobello
Yrttipolentaa, manteli-sipulipaistosta ja tummaa sherrykastiketta
Savukermassa haudutettu hauki
Savukermavaahto, tomaattikasviksia, paahdettua terttutomaattia ja yrttejä
Hirvilindstöm & paisti
Hirveä kahdella tapaa, hirvestä valmistettu lindströminpihvi ja paistia, aurajuusto-punajuurikakkua, grillattua pikkelikurkkua ja tummaa shalottisipulikastiketta.
Harmoonin härkää
Puuppolan limousine, paahdettua selleripyrettä ja punaviiinikastike
Keittiön tarinat annosten takaa
Manteli-yrttikuorrutettu portobello
Tässä oli kokeilla pieni pähkinä purtavaksi, kun piti miettiä mitäs sitä laitetaan. Pähkinä
osoittautui siemeneksi ja lähti kasvamaan oikein maittavaksi annokseksi. Manteli ei suinkaan
ole pähkinä vaan siemen. Mantelinsiemenet ovat todella ravintorikkaita ja pursuavat paljon
energiaa. Näiden superpommien seuraan on lyöttäytynyt suurilakkinen portobello ja aina
mystinen sipuli. Näillä mauilla ei voi muuta kuin viettää kasvisten juhlaa.
Savukermassa haudutettu hauki
Järviemme peto, tuo pitkä ja solakka kala, joka ei ole omien syömisien suhteen kranttu. Kaikki käy! Jopa amerikanserkku on kateellinen tälle järvien sankarille, josta löytyy monta tarinaa ja laulun sanaa. Tosin, ei ne kaikki tarinat ihan hyvin ole päättyneet. Kansantarujen mukaan hauen leukaluusta veistettiin kannel, jolla Joukahainen suohon soitettiin. Nyt ei tarvitse suohon soitella, eikä veistellä kannelta, vaan hiljalleen savuisessa kermassa hauki haudutetaan. Hunnuksi tuota kermaa kuorutetaan ja kaveriksi tomaatit tuodaan.
Hirvi Lindström &-paisti
Hirvenlihaa kahdella tapaa. Alkuperäisestä Lindströmin pihvistä kerrotaan kahta erilaista tarinaa. Ensimmäisessä tarinassa pihvin olisi kehitellyt ruotsalainen Maria Kristiina Lindström Tukholmasta, kun taas toisessa tarinassa pietarilaissyntyinen suomalais luutnantti. Se jääköön arvoitukseksi, kumman toimesta olemme saaneet tämän mainion ruokalajin.
Yksi asia on kuitenkin varma, tämän version kehitteli keittiömestarimme. Nauta saa väistyä ja tilalle tulkoon paikallis metsiemme jättiläinen, hirvi. Punajuuri ei tällä kertaa löydy pihvin seasta, vaan se hyppäsi viereen ja muuttui kakuksi. Vähän piti pistää lähijuttuja sekaan, niin otetaan hyppysellinen Äänekoskelta homejuustoa. Kaiken kruunaa itse grillatut kurkut ja tummaakin tummempi kastike.
Jälkiruoat
Suklaa-kirsikkakakku
Marinoidut kirsikat ja suklaajäätelöä
Karviaista ja karamelliä
Karviaistartaletti, karamellimoussea ja paahdettua pähkinää
Keittiön tarinat annosten takaa
Suklaata ja kirsikkaa
Vielä ei ole tekoäly vallanut keittiötä. Uskaliaina kokkeina tahdoimme testata millaisen tarinan tekoäly keksii tästä jälkiruoasta. Pyysimme tarinaa annoksesta, jossa on suklaata ja kirsikkaa.
Seuraavassa ote tekoälyltä;
”Kuvittele herkullinen jälkiruoka, joka on kuin pieni taideteos. Annoksen pääosassa on samettinen suklaamousse, joka on valmistettu laadukkaasta tummasta suklaasta, antaen sille syvän ja rikkaan maun. Sivussa on kirpeitä kirsikoita, jotka on säilötty makeassa siirapissa ja niiden kirkas, hedelmäinen maku täydentää suklaan täyteläisyyttä.
Tämä yhdistelmä suklaata ja kirsikkaa tarjoaa tasapainoisen ja nautinnollisen kokemuksen, jossa makeus ja kirpeys kohtaavat täydellisesti. Se on kuin pieni makea hetki, joka hemmottelee makuhermoja ja jättää jälkeensä lämpimän ja iloisen tunteen.” Tule testaamaan oletko samaa mieltä tekoälyn kanssa!
Karviaista ja karamelliä
Ovatko sanat Lepaan punainen ja Hinnomäen keltainen tuttuja? Pienelle kokille olivat etäisesti tuttuja nämä sanat, nehän ovat karviaismarjalajikkeita Suomessa. Suomen ilmastoon on ajan saatossa kehittynyt omia lajikkeita ja vaikkei kyseinen kasvi kuulukaan alkuperäislajistoon, on siitä ajan saatossa tullut pihojemme vakiokalustoa. Keittelimme tästä vitamiineista pursuvasta marjasta hillokkeen, jolla täytämme pienen piiraspohjan. Pisteeksi kaikelle pursottelemme paahteista karamellimoussea ja levittelemme pähkinää päälle kera kukkien terälehtien.
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia