Talvimenu
Menu tarjoilee paikallisia makuja ja elää raaka-aineiden saatavuuden ja sesonkien mukaan, villiruokaa, luomua ja metsän antimia unohtamatta. Ruokamme on laktoositonta ja useimmat ruokalajit ovat saatavilla myös gluteenittomana pienin muutoksin. Lisätietoja henkilökunnalta. Ilmoitathan erityisruokavaliot ennakolta varauksen yhteydessä.
Maistelumenut
Maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema yllätysmenu. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen mukaan.
- 5 menu hinta 68 euroa
- 7 menu 80 euroa
- Viinipaketti 5 menulle 45 euroa
- Viinipaketti 7 menulle 54 euroa
5 ruokalajin maistelumenu on mahdollista saada ennakkoon tilaamalla myös vegaanisena. Se vaatii erikseen ennalta tehtävää valmistelua enemmän ja tästä johtuen 5 menu vegaanisena on hinnaltaan 73 euroa. 7 menua ei saatavana vegaanisena.
Tervetuloa makumatkalle Maistelumenun kera tai annoksittain listalta.
Alkuruoat
Kurpitsa ja tryffeli
Annos sisältää kurpitsan sisuksesta tehtyä massaa joka on ryhditetty salottisipulilla. Tryffelimajoneesia, pikkelöityä persiljan varsia, kurpitsavaahtoa, kurpitsansiemenkrokanttia ja kukkien terälehtiä. / Suositusviini Domaine de la Tourmaline (Muscadet) Loire, Ranska
Kalaleipä
Annos sisältää talon omaa briossileipää, savukalatahnaa, etikkasilakkaa, valkuaisemulsiota, leipäcrumblea ja ruohosipulia. /Suositusjuoma tälle ruokalajille onkin Hiisi panimon Lotko olut.
Karitsa, mustaherukka
Annos sisältää karitsan paahtopaistia, sipulipyrettä, frittikeltuaista ja mustaherukkaa. / Suositusviini Feiler-Artinger Zweigelt, Burgenland, Itävalta
Makulauta kahdelle
Paikallisten tuottajien makuja, lihaa, kalaa ja kasviksia, sekä talon leipää. Saatavissa gluteenittomana pyydettäessä
Keittiön terveiset ja tarinat alkuruokien takaa:
Kurpitsa ja tryffeli:
Tämän annoksen ideana on ollut viime syksyisen keittiömestari Sasu Laukkosen vierailu. Sasu opetti meille kuinka esimerkiksi kurpitsasta voi käyttää 95% kaikki. Eli kurpitsasta käytettään kaikki muut paitsi kanta ja pohjanapa. Makupariksi valikoitui tryffeli, joka komppaa makeaa kurpitsaa umamisella maullaan.
Myös hävikkiajattelua hyödyntäen käytämme tässä annoksessa persiljan varsia (pikkelöidään), jotka voisivat mennä roskiin.
Kalaleipä
Mikäpä muu annosta suunnitellessa tuo haasteita, kun vähän käytetty raaka-aine (eikä edes niin kaikkien suosikki); Silakka, tuo itä-meren tähti! Silakka istuu mainiosti alkuruoaksi, mukaillen silakkaleipää.
Briossi on siitä mahtava leipä, että se tuo paahteista makua, silakat etikkaliemessä maustettuna ja kostettua tuomaan vaaleasta savukalasta maukas tahna. Näitä keittiön väki söisi useamman kymmentä olut kyytipoikana.
Karitsa & mustaherukka
Annoksessa yllättää frittikeltuainen. Sisältä valuvan pehmeä, mutta päältä rapea. Syksyn sadosta on mukana mustaherukkaa ja lisäksi pienet makuvivahteet tähän tuo sipulipyre. Pikku säväyksen tuo paahtopaistin kypsennysvaiheessa mukaan lisätyt Myrttisen suolakurkut
Siinähän se!
Pääruoat
Punajuuri, ricottajuusto
Annos sisältää ricotalla täytettyjä punajuuriravioleita, puolikuivattuja punajuuria, pikkelöityä punajuurispagettia, rosmariinivoissa paistettua kvinoaa ja rosmariini-punajuurikastiketta. / Suositusvalkoviini Jeff Carrel Morillon Blanc (Chardonnay) Languedoc-Roussillon, Ranska tai Alceno Organic (Monastrell,Syrah,Garnacha) Espanja, Jumilla
Kuha & kaali
Annos sisältää kuhalla täytettyä kaalikäärylettä, manteli-perunapyrettä, tummaa omenakastiketta, paahdettuja manteleita ja lehtikaalisipsejä. / Suositusviini Villa Sparina Gavi (Cortese), Piemonte, Italia
Limousin härkää
Annos sisältää härkää kahdella tapaa (medium ja ylikypsä), viskikastiketta, maissi- porkkanakakkusta ja kuivattua salottisipulia. / Annoksen täydentää suositusviini Yhdysvaltain Kaliforsniasta Joel Gott 815 Cabernet Sauvignon
Keittiön terveiset ja tarinat pääruokien takaa:
Punajuuri & ricotta
Aika usein annokset lähtevät kehittymään yhdestä raaka-aineesta, tässä annoksessa se oli
ricotta. Nimenomaan itse tehty ricotta. Ricotta on italiasta kotoisin olevaa tuorejuustoa, herasta valmistettua. Ricotta tarkoittaa uudelleen keitettyä. Siinä maitoa ja kermaa juoksutettaan sitruunan avulla.
Jotta ei päästäisi helpolla, niin tehdään itse myös raviolit joihin laitetaan ricotasta täyte. Ravioli eli pastatyyny on myöskin italiasta. Punajuurta on useassa eri muodossa; pastataikinassa, puolikuivattuna, pikkelinauhana ja kastikkeena. Proteiini tässä annoksessa on kvinoa.
Kuha & kaali
Kuha halus uida kaalin sisään! Ollaan pyöritelty jo pidemmän aikaa erilaista kaalikääryle ideaa
keittiössä. Laitetaanpa sinne kaveriksi jotain kalaa. Löydettiin huippu kalastaja, jolta saadaan
tuoretta Kivijärven kuhaa. Siitäpä siis tää kääryle tehdään!
Mikä sopii kaalin kanssa? No omena, siitä tumma kastike kylkeen. Ja vielä annosta komppaamaan manteli-perunapyrettä. Ai että!
Limousin härkää
Tälle annokselle idea lähti Jenkkityylisestä viskikastikkeesta eli koska bourboneissa käytetään yhtenä ainesosana maissia, niin lisukkeena oleva maissi korostaa tässä viskiä oikein kunnolla. Halusimme luoda annokseen oman maissikakkusen.
Koska annokseen tarvittiin kunnon liha kaveriksi, niin Keski-Suomi tarjoaa parastaan. Puuppolasta Lehtolan tilalta tulee nautaa, joka on rodultaan limousine joka on vahvan lihaksikasta karjaa.
Annos sisältää kahdella tapaa valmistettua härkää mediumina ja ylikypsänä. Medium tulee hiljaa hymyillen matalassa lämmössä kypsyen. Ylikypsä haudutetaan oikein mureaksi makoisassa liemessä ja annetaan päälle vielä tuhti mausteliemi.
Jälkiruoka
Pekaanipähkinäkakku ja suolakinuski
Pekaanipähkinäpiirakkaa ja suolakaramellia, yksinkertainen on kaunista. Talvella saa ja pitää nauttia tuhdimmin!! Jälkiruoan kruunaa Kracher Trockenbeerenauslese.
Suklaamousse ja maa-artisokkakeksi
Pieni jälkiruoka Teimme maa-artisokasta keksiä ja laitoimme kaveriksi sille ihanan ilmavan suklaamoussen. Maa-artisokka on monipuolinen tuote, vähän makeahko ja pähkinäinen, sopii hyvin jälkiruokaan. Meille maa-artisokka tulee Keski-Suomesta Kutinlahden tilalta. Annos sisältää suklaamoussea, maa-artisokkakeksiä, kaakaojauhetta ja rucolaversoja
L = Laktoositon, M = Maidoton, G = Gluteeniton, V = Vegaaninen
Kasvis- ja vegaanimenut ennakkoon tilaamalla
Listaltamme voit tilata myös annoksittain
Ruokamme ovat laktoosittomia ja osa myös gluteenittomia