Tapahtuma

Ilta Harmoonitehtaalla, tarinoita ja musiikkia

HUOM Tapahtuma peruutettu.

Ohjelmallinen ilta vie osallistujat matkalle Harmoonitehtaalle tarinoiden ja musiikin avulla. Paikallisten lähituottajien makuja tarjoileva Harmoonin Makulautanen saa mausteeksi rikkaita muistoja tarinoiden muodossa musiikin seuratessa tarinaa. Tapahtumapaikkana toimii maakunnallinen suojelukohde, Halosen Harmoonitehdas, nykyisin Ravintola Harmoonin perinteitä ja paikallisuutta kunnioittava miljöö. 

Tarinankertojaksi saapuu kirjailija Minna Kettunen. Hän kertoo harmonitehtailija Aapeli Halosesta, hänen musikaalisesta äidistään ja taiteellisesta suvustaan. Millaisen lausunnon Oskar Merikanto antoi Aapelin harmoneista? Mitä muita tuotteita tehtaalla valmistettiin harmonien lisäksi? – Minna Kettusen esikoisteos ”Halosen taiteilijasuku” (Tammi 2001) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana. Hän toimii Halosten kotikylällä Lapinlahdella myös yrittäjänä Väärnin Pappilassa, Juhani Ahon syntymäkodissa.

Musiikista vastaa muusikko, runoilija ja äänisuunnittelija Olga Kolari. Hänelle rakas aihe on Keski-Suomen rikas kanteleperinne ja sen tarinat. Minna Kettusen tarinoihin yhdistyy Olgan esittämänä, sekä vanhakantaiseen perinteeseen pohjautuvia Vilhelmiina Halosen sävelmiä, kuin uudempaa musiikkia konserttikanteleella. 

Pääsylippu sisältää ohjelman ja Harmoonin paikallisia makuja tarjoilevan ison makulautasen. Makulautanen sisältää erilaisia makuja lähialueen tuottajilta: lihaa, kalaa, juustoa. Leipää ja voita. Saatavilla gluteenittomana pyydettäessä.

Liput: 36 euroa henkilö

Erikoisruokavaliot huomioidaan ennakkoilmoituksen mukaan

Lisätietoja puh 0207353400 ja myynti@acravintolat.fi.

Liput verkkokaupasta tai ravintolasta.

Osta liput nyt!

Jätä meille soittopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.