Lähituottajamme

Lähituottajamme

Arvostamme kotimaisen ja paikallisen ruuan tuottajia. Haluamme myös asiakkaidemme tietävän kuka on kasvattanut ja valmistanut ravintolassamme tarjottavien annosten raaka-aineet.

Lähituottajien verkoston rakentaminen on pitkäjänteistä työtä ja pyrimme kehittämään yhteistyötä tuottajien kanssa, sekä etsimme myös uusia hyviä tuotteita koko ajan.

Ravintola Harmoonille ruokaa läheltä tuottavat mm. seuraavat lähituottajamme ja toimittajamme:

Kohonen Farm kasvattaa Mangalitzaa eli Villapossua Petäjävedellä. Kunnioituksella Kasvatettu – sellainen on Kohonen Farmin jokainen eläin.

Rpk Hiili. Harmoonin puuhiiligrillissä palavat puhtaat suomalaiset grillihiilet ja savustus tehdään kotimaisella leppähakkeella.

H-liha. Yrityksen juuret juontuvat vuoteen 1973, jolloin yrittäjä Hannu Lähteenmäki aloitti kauppiasuransa A&O H-Valinta myymälällä Jyväskylässä Kypärämäen kaupunginosassa. Nykyhetkeen mennessä on paljon tapahtunut yrittäjä Hannu Lähteenmäen kuin yrityksen yli kolmekymmentäviisi vuotta pitkässä elinkaaressa. Yrityksen arvot ovat kautta aikojen perustuneet asiakaslähtöiseen palveluun ja ammattitaitoiseen alan tuntemukseen.

Honkarannan leipä. Honkarannan luomuleipomo toimii Honkarannan maatilalla Viitasaaren Niinilahdessa Keitelejärven rannalla. Perintötilaa hoitaa Risto Tuhkanen vaimonsa Päivin kanssa. Luomurukiin he ostavat paikallisilta luomuviljelöiltä pääosin Saikaan tilalta Viitasaarelta.

Jyväs Pakari Oy toimittaa Harmoonille leipää keskisuomesta. Jyväs Pakari käyttää ainoastaan kotimaisia, tarkoin valittuja raaka-aineita. Suuri osa raaka-aineistamme tulee Keski-Suomesta, esimerkiksi ruisjauhot Lievestuoreen myllystä. Myöskään raaka-aineiden kuljetukset eivät kuormita luontoa turhaan.

Oksalan Perinnetila Pirtinmäesta kasvattavat orgaanisesti tuotettuja kasveja ja viljaa. Harmoonille heiltä tulee suoraan myllystä tuoreet ruis-, vehnä- ja kaurajauhot.

Panda Keski-Suomen oma paikallinen suklaa ja lakritsitehdas, Pandan lakritsia käytämme raaka-aineena mm. jälkiruuissa.

Kala Lappi. Savustamomme ja tehtaanmyymälä sijaitsee Toivalassa, Kuopion kupeessa. Tuoreesta suomalaisesta kirjolohesta valmistetut lohituotteemme ovat terveellistä lähiruokaa parhaimmillaan.

Sirkka Makkonen. Sirkan leipomo valmistaa Harmoonille räätälöidyt kalakukot.

Tiituspohjan palvari oy on vuonna 2000 perustettu palvaamo Laukaan Tiituspohjassa.

Vavesaaren tila. Vavesaaren tila sijaitsee luonnonkauniissa eteläsavolaisessa maisemassa Kangasniemellä. Vanhan sukutilan historia alkaa 1700-luvulta. Vavesaaren Tila Oy valmistaa ja myy osin oman tilan raaka-aineista valmistettuja hyvän makuisia, vähäsokerisia luomuelintarvikkeita ja yrttitee-seoksia.

Punainen Kirahvi paahtaa kahvia Vaajakoskella. Kahvia he valmistavat huolella valituista, korkealla kasvaneista pavuista ensiluokkaista kahvia. Anna maukkaan kahvimme käynnistää luovuutesi, lennättää ajatuksiasi ja rakentaa maailmasta hauskempi – kupillinen kerrallaan.

Paahtimo Papu kahvipaahtimo Jyväskylästä tarjoaa parempaa ja kestävämpää luomukahvia.

Jukolan juusto aitoa juustontekotaitoa Keski-Suomesta Leivonmäeltä. Jukolan cheddar on saapunut Harmoonille.

Kalastaja Puranen Kallavedeltä toimittaa meille järvikalaa.

Rainingon luomutilalta tulee kvinoa, joka on kotimaista gluteenitonta superruokaa.

Kalaliike Mäkinen. Vuonna 1929 Kaarlo Erik Mäkinen saapui Porista Jyväskylän torille myymään silakkaa. Siitä alkoi Kalaliike K.E.Mäkisen taival Jyväskylässä.

Finnwild, Lapinladelta on Suomen suurin erikoislintujen tuottaja, joka toimittaa meille sorsaa ja maksaa. Finnwildin tuotteet eivät sisällä lisäaineita ja riistan ruokintaan käytetään kotimaista viljaa.