Harmoonimenu

Harmoonimenu

Harmoonimenu on makumatka Harmoonitehtaan historiaan. Tehtailija Aapeli Halosen kotiseudun Savon ja Keski-Suomen perinneruuat saavat keittiömestari Juha Lehtosen otteessa uuden modernin olemuksen.

Uudistettu Harmoonimenu palaa Kellariravintolan listalle maaliskuussa 22.3.18. alkaen.

Harmoonimenu

*Talon leipäannos kuuluu kaikille, jotka syövät Harmoonimenuun*

Alakuruoka

Aapelin kalakeittoa

Halosen suvun miehille kalastaminen oli rakkain harrastus. Tehtailijan tiedettiinkin kalareissun jälkeen jakaneen saalista pärekorista myös puuseppien perheille, jotka ennen vanhaan asuivat Harmoonitehtaan pihapiirissä. 

Välruoka:

Veripalttua ja puolukkaa

Keskisuomalainen perinneruoka, jota perinteisesti kutsuttiin myös nimillä: kisko, lepäkäs, porvakas tai roppana

Piäruoka:

Lammasta ja hapankaali-ohrapuuroa

Moderni versio perinteisestä lammaskaalista.

Jäläkiruoka:

Paahdettua talkkuna-jugurttivaahtoa, omenaa, punajuuri-hunajamurua ja ternimaitojäätelöä.

Talkkuna on savolainen perinneruoka. Ternimaito on ennen vanhaan paljon nautittu herkku, esimerkiksi uunijuustona. 

 

Hinta 54 euroa

Viinipaketti Harmoonimenulle 35 euroa.